30 Eylül 2005

Nasıl başaracağım?



Samimiyetle bu soruyu, başarabilen annelere sormak istiyorum, çevrenin etkisinden baskısından kendinizi ne kadar koruyabiliyorsunuz? Çocuğunuzu yetiştirirken size müdahale eden insanlara içinizden hiç "önce kendine bak" gibi biraz da çocukların seviyesindeki bir iade-laf geçmiyor mu? Yoksa ben mi hala çocuğum?
P.S.Gizemcim hediyen için kızım adına teşekkür ederim ama bu tüylü kalemlerden birini acaba kendime ayırabilir miyim?

3 yorum:

asliberry dedi ki...

Merhaba,

Sitenizi bugün keşfettim. Kızınız çok şeker. Benim de 2 yaşında bir oğlum var. Başarabilen anne olduğuna ben pek inanmıyorum, bazen çevredekiler gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor. Ben böyle durumlarda, yani cinlerim tepeme çıktığında kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum, hıhı hıhı yapıp geç Aslı büyütme diyorum. Sinir bozucu müdahalelerin çoğu aslında iyi niyetli yapılıyor, iyilik olsun diye, ancak ben de bazen boğulduğumu hissediyorum, hele ki ilk doğum yaptığımda söylenen her söz, herşey üstüme geliyordu, kaçıp gitmek istiyordum. Eşim bir gün herşeyi fazla büyüttüğümü, herşeye olumsuz yanından baktığımı, sinirimi bozan şeyleri anlatmamı istedi, anlatınca da, tamam bundan sonra sen anlat, benimle paylaş ve tüm bunlarla birlikte dalga geçelim dedi. Çok basit ama gerçekten işe yaradı, şimdi çocuğumla, çocuğumu yetiştirme tarzımla veya bana göre doğru, başkalarına göre yanlışlarımla ilgili her müdahalede, her yorumda komik yanlarını düşünüyor ve dalga geçiyorum.
Sevgiler,
Aslı

akçahan dedi ki...

Bu çok mümkün olmaz sanırım Aliye Hanım.Çoğu kez insanlar çok fazla düşünmeden yorum da ya da tavsiyede bulunur.Sizin doğrularınızın farklı olabileceğini ya da çocuğunuzun daha farklı olabileceğine kafa yormazlar pek.12 yaşında bir kızım 7 yaşında bir oğlum var.Hep benzer durumlarla karşılaşıyorum. Sude ile mutlu bir ömür dilerim sizlere.

Sudiş dedi ki...

Akçahan Hanım evet haklısınız işte en çok sinir olduğum nokta bu, hatta kimi zaman kendi eşime bile, doğrularımızın farklı olması, bunu illa ki kendi doğrularım doğrudur mantığında söylemiyorum, başka görüşlerin de olabileceğini sindirme yeteneği mi demeliyiz?
Ama sanırım kurtuluşum olmayacak, tavrını göstermek ve taviz vermemek en iyisi sanırım, bakar mısınız? Allah uzun ömürler versin evlatlarınızla, hala siz bile karşılaşabiliyorsanız aynı durumla, evet kurtuluşum olmayacak...