17 Nisan 2009

Bitmiyor ki

Tabi bir de Prof. Dr. Erol Manisalı var, okuduklarımda, kendisini izlediğimde etkilendiğim bir isimdi. Ardı arkası kesilmiyor, kesilmiyor da ne bileyim, neresinden tutulur bu olayların?
özellikle "Hayatım Avrupa" serisinin 4. ve 5. kitaplarının ana başlıklarını paylaşmak istiyorum:

AVRUPA'NIN ASKERLE KAVGASI
HAYATIM AVRUPA(Dördüncü Kitap)Erol Manisalı“Avrupa’nın Askerle Kavgası” kitabı Hayatım Avrupa dizisinin dördüncü kitabıdır.
- Bu kitap AKP hükümetinin iktidara getiriliş koşullarını bütün belgeleriyle içeriyor. Bunun beraberinde Türkiye-AB ilişkilerinin geçirdiği krizin perde arkasındaki oyuncular sergileniyor.
- Richard Halbrooke, Halit Narin, Mehmet Ali İrtemçelik, Şükrü Gürel nasıl rol aldılar? Ecevit, Demirel, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli hangi misyon içinde bulundular?
- Washington ve Brüksel’in Türkiye’yi Lozan’dan Sevr’e götürme planlarında misyon üstlenen iç ve dış çevreler kimlerden oluşuyor?
- TSK’nın AB politikası nedir? AB son yıllarda neden TSK’yı doğrudan karşısına aldı?
- AKP’nin bu gelişmelerde oynadığı rol nedir?
- Avrupa-TSK çatışmasında rol alan siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütleri hangileridir?
Bu kitap yakın tarihimize belgeleriyle ışık tutmaktadır. Daha önceki ciltlerle ele alındığında AB-Türkiye ilişkileri bütün yönleri ile sergilenmiş olmaktadır.

AVRUPA'YLA DERİN BAĞLAR
HAYATIM AVRUPA(Beşinci Kitap)Erol Manisalı
“Avrupa’yla Derin Bağlar” kitabında neler var?
Bu kitap AKP iktidarında Türkiye-AB ilişkilerini anlatıyor. Daha önce “Hayatım Avrupa” dizisi ile AKP iktidarına gelinceye kadarki süreci anlatan dört kitap yayımlandı.Kitapta ilginç şeyler bulacaksınız:
- AKP üst yönetimi ile Brüksel arasındaki “derin bağlar” nedir?
- AKP için AB bir amaç değil, sadece bir araç; peki neyin aracı?
- TSK’ya karşı AKP-AB işbirliğinin perde arkası nedir?
- AKP-Washington işbirliğinde, “Türkiye-AB ilişkilerinin bir kaldıraç görevi üstlenmesi” ve bu kaldıracın işlevi nedir?
- Türkiye’de oligarşi nasıl oluşmuş ve nasıl çalışıyor? Siyasal İslam ve siyasal sermaye “oligarşiyi nasıl ele geçirmişler?”
- Ve oligarşi, “Türkiye’yi nasıl denetimine alıyor?”
- Oligarşinin Brüksel ve Washington bağları nasıl kuruluyor?
İşlenen bazı konular bugüne kadar ilk defa kamuoyunun önüne çıkıyor.AKP iktidarının gerçek kimliğinin anlaşılması için okunması gereken bir kitap; özellikle de seçim dönemine girilirken. Kitabın bir bölümü Abdullah Gül’e ayrılmış. “Onun değişim ve evrim süreci üzerinden” AKP’nin yeni misyonu incelenmiş ve değerlendirilmiş. Ve böylece kitabın önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz.

Hiç yorum yok: